Jdi na obsah Jdi na menu
 


VÝUKOVÁ VIDEA


     

    
Chystáme pro vás mnoho dalších videokurzů, které budou postupně podchycovat veškerou problematiku zpěvu - od úplných začátků (dech, fyzička, péče o hlas), přes stovky všemožných hlasových cvičení (na rozsah, intonaci, hlasitost), až k pokročilejším problematikám.

   
    


Pěvecká poradna přemístěna na: 
Níže už přidávat příspěvky nelze. Nové dotazy pište na nové stránky Pěvecké poradny.
    
    
  

Aktuální informace o mě hledejte na mém novém webu:
www.lukasjindra.cz



 

Komentáře

Přehled komentářů

RE: Prosba

(Lukáš Jindra, 9. 9. 2010 23:13)

Dobrý den,
jistě je správně, že se věnujete "rezonančním" cvičením, která pomáhají práci hlasu usnadnit. Ještě by bylo dobré zažít si techniku dechu! Jestli chcete s tímto pomoct, můžete využít kurz "Hlasová rehabilitace", který letos pro žáky nabízím. Máte-li zájem se setkat, napište mi mail nebo SMS - kontakt na mě najdete pod záložkou "Kontakt + Poradna".
Držím palce!
Lukáš Jindra

Prosba

(Olga Hrabalová , 6. 9. 2010 21:03)

Dobrý den, nezlobte se že vás obtěžuji, ale ze zoufalství si to dovoluji. v březnu letošního roku jsem byla na laterofixaci pravé hlasivky a levá hlasivka je nehybná po operaci rakoviny krku. Pravidelně cvičím h,m,ma, hom, mom, brom 5x denně ale hlas je stále slabý. Prosím nemohl byste mi nějak poradit či pomoci? už jsem z toho že mi nikdo na veřejném prostranství nerozumí zoufalá a chytám komplex méněcennosti.

RE: Popová cvičení pro muže

(Lukáš Jindra, 12. 1. 2009 21:28)

Děkuju za hezkou reakci.
Cvičení pro rozvoj a posílení falzetu mám až v posledních sadách nazvaných "Rocková cvičení". Rozvíjet falzet bez přímého vedení pedagogem je podle mě vhodné až když má člověk rozvinuté rezonance a tzv. "propojené rejstříky". Toho se dopracujete zejména pomocí rezonančních cvičení se správně nacvičeným dechem a nejlépe ještě potom rozvinutím klasickými cvičeními. Teprve pak se můžete začít zabývat falzetem. Totiž, pokud nejste správně veden pedagogem, mohlo by se vám při opačném sledu cvičení stát, že byste si svůj hlas tzv. "rozregistroval", což by ve výsledku znamenalo, že byste se do výšek nemohl dostat jinak než čistým falzetem. A to mi přijde škoda, i když, pravda, většina zpěváku v popu si s tím takto vystačí...
No, Vaší poznámkou jste mě poněkud pošťouchl, abych zapracoval a natočil brzo další sady cvičení. :-) Budu se na Vás milí "dálkoví zpěváci" i při své velké vytíženosti snažit v tomto směru více myslet.
Děkuju všem za pochvalné maily ohledně cvičení, které mi od vás chodí. Je to pro mě velká motivace ve své práci pokračovat. :-)
Lukáš Jindra

Popová cvičení pro muže

(Jakub, 12. 1. 2009 20:11)

Provádím tyto cvičení téměř denně před každým zpíváním a nemůžu si je vynachválit. Doporučuji všem.
K připravovaným CD bych měl dotaz, zda se na nich objeví i nějaká falzetová cvičení.
K hudební kvalitě CD bych dodal, že se mi zdá naprosto adekvátní účelu nahrávky.

RE: Popová cvičení pro ženy CD

(Lukáš Jindra, 7. 11. 2007 12:39)

Děkuju za reakci. Ano, průměrné kvality nahrávky jsem si vědom. Snažil jsem se při tvorbě cvičení minimalizovat náklady, aby CD pro vás nebylo příliš drahé. Proto jsem ho nahrál v učebně zpěvu a ne v drahém profi-studiu. Myslím, že ale pro správné pochopení a běžné cvičení tato kvalita plně postačuje. Není to muzika, kterou si pouštíte k poslechu, ale čistě jen CD pro pracovní účely. Přesto beru si vítku k srdci a pokusím se příště pro nahrávání zapůjčit alespoň lepší mikrofon.

Popová cvičení pro ženy CD

(Sabina, 7. 11. 2007 10:19)

Zakoupila jsem CD pro správně rozezpívávání a jsem s ním spokojená. Jen kdyby byla možná příště lepší kvalita nahrávky.
Ale určitě doporučuji. V Nahrávce je i mnoho dobrých rad o správném držení těla a dobré popisy abstraktních představ, které mnohému pomohou.
Děkuji za takovou pomoc a přeji mnohé úspěchy.