Jdi na obsah Jdi na menu
 


Workshopy s celebritami

a pedagogickými kapacitami:
 

Aktuální informace o mě hledejte na mém novém webu:
www.lukasjindra.cz


   
Každý rok svým žákům umožňuju setkat se
s českým nebo světovým špičkovým profesionálem.

Kamil Střihavka - ikona české populární hudby, jedna z největších hvězd české rockové a muzikálové scény. Nesmazatelně se zapsal do srdcí českých muzikálových fanoušků jako Ježíš v muzikálu Jesus Christ Superstar. Účinkoval v mnoha dalších muzikálech, např. Johanka z Arku, Robin Hood, Excalibur či Láska je láska. Dále účinkoval v mnoha rockových operách v divadle RockOpera Praha. Srdce rockových fanoušků si získal jako zpěvák v kapele Motorband, nejvíce však v uskupení B.S.P. společně s Otou Balagem a Michalem Pavlíčkem.

Bára Basiková - jedna z nejvýraznějších zpěvaček v historii české populární hudby. Působila v kapelách Precedens a Stromboli s Michalem Pavlíčkem. Na divadelních prknech excelovala v hlavních rolích muzikálů Jesus Christ Superstar, Johanka z Arku, Kleopatra, Rusalka a další. Je držitelkou ceny Zpěvačka roku, získala stříbrného a bronzového Českého slavíka. Pro naše žáky vedla workshop s názvem "Smutek, slzy a bolest v písních".

Markéta Procházková - muzikálová zpěvačka, herečka a profesorka zpěvu na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Zpívala role v desítkách muzikálů, např. Pomáda, Angelika, Rent, Rocky, Krysař, Tři mušketýři, Miss Saigon, Bonnie & Clyde, Čas růží, Atlantida, Tajemství, ... Našim žákům připravila workshop na téma "Váš hlas ve vašem těle aneb Vše souvisí se vším".

Bohuš Matuš - držitel bronzového Českého slavíka, ztvárnil role v muzikálech Dracula, Pomáda, Johanka z Arku, Monte Cristo, Producenti, Romeo a Julie, Noc na Karlštejně, Limonádový Joe, Angelika, Kat Mydlář, Antoinetta, Fantom opery, ... Pro žáky připravil workshop na téma "Kantiléna, zpěvnost a barva hlasu".

David Uličník - český zpěvák z vokálního kvintetu 4TET Jiřího Korna, který ztvárnil hlavní role např. v muzikálech Les Misérables-Bídníci, Miss Saigon, West Side Story nebo Porgy a Bess a je vlastníkem hlasu s výjimečnou lehkostí vedl seminář na téma "Lehkost v hlase jako cesta ke zpívání jakéhokoli žánru".

Lucia Šoralová - slovenská šansonová zpěvačka, která mnoho let spolupracuje s významným českým textařem Michalem Horáčkem. Účinkovala v jeho projektech Kudykam a Český kalendář, na němž se podílela i jako skladatelka. Ztvárnila mnoho divadelních rolí v úspěšných českých i světových představeních, např.: Dracula, Krysař, Johanka z Arku, Vlasy, Robin Hood, Rocquiem, Tajemství, Golem ... Aktuálně vystupuje se šansonovým triem La Alma. Pro žáky vedla seminář na téma "Interpretace, výraz, práce s emocemi".

Tomáš Trapl - jeden z nejobsazovanějších muzikálových zpěváků v Česku. Účinkoval ve většině nejúspěšnějších pražských muzikálů, např.: Jesus Christ Superstar, Bídníci, Dracula, Krysař, Kleopatra, Carmen, Mamma Mia!, Romeo a Julie, Hamlet, Galileo, Tři mušketýři, Golem, Angelika, Tajemství, Klíč králů, Pěna dní, Miss Saigon, Dobře placená procházka, Baron Prášil, Kat Mydlář, Quasimodo, Casanova, ... Pro žáky připravil workshop na téma "Pěvecká interpretace aneb Jak obelstít diváka".

Ota Balage - český producent, dramaturg, dirigent, sbormistr, skladatel, herec, moderátor, zpěvák, klávesista, saxofonista, klarinetista a profesor konzervatoře. Působil ve skupinách B.S.P. (Balage, Střihavka, Pavlíček), Nová RůžeTango a Zikkurat. Podílel se na muzikálech Jesus Christ SuperstarEvitaCatsMonte CristoCarmenTři mušketýřiNoc na KarlštejněPěna dníLimonádový JoeProducenti a na operetách Polská krev a Čardášová princezna. Produkoval tři desítky CD. Pro naše žáky vedl dva workshopy na téma "Interpretace, frázování, sborový zpěv" a "Rytmus a motorika při zpěvu".

- Solomon Facey - britský dirigent a vokalista slavných zpěvaček, např. Mariah Carey nebo Gloria Estefan, vedl dva workshopy na téma "Improvizace a černošské feelingy". 

- Lars Jochimsen - dánský zpěvák, pianista a dirigent vedl dva workshopy na téma "Improvizace a rychlé ovládnutí nového repertoáru".

- Berit Kullberg - švédská vokalistka Michaela Jacksona vedla workshop na téma "Improvizace a improvizační hry".

 

- Complete Vocal Institute - tato slavná dánská pěvecká škola vyučuje techniku, která je v současnosti nejmodernější, nejpropracovanější, nejkomplexnější a zdá se, že i nejúspěšnější, co se jejích výsledků týče. Osobně jsem se vydal do Kodaně poznat tuto metodou blíže. Podařila se navázat spolupráce a následně do Prahy přijela sama autorka Catherine Sadolin představit svou revoluční hlasovou metodu. Od té chvíle spolupráce pokračuje a v Česku se konají další kurzy.

Mí žáci mají přednostní šanci stát se "aktivními účastníky" těchto vzácných workshopů.
   


       

Workshopy pěveckých a pedagogických celebrit pro mé žáky:

  

21.05.2019 - Bára Basiková - "Smutek, slzy a bolest v písních"
05.06.2018 - Markéta Procházková - "Váš hlas ve vašem těle aneb Vše souvisí se vším"
30.05.2017 - 
Lucia Šoralová - "Interpretace, výraz, práce s emocemi"
25.04.2016 - Tomáš Trapl - "Pěvecká interpretace aneb Jak obelstít diváka"

04.06.2015 - Bohuš Matuš - "Kantiléna, zpěvnost a barva hlasu"

05.03.2015 - Ota Balage - "Rytmus a motorika při zpěvu"

23.05.2014 - Ota Balage - "Interpretace, frázování, sborový zpěv"

19.01.2014 - Lucia Šoralová - "Interpretace, výraz, práce s emocemi"
25.02.2013 - David Uličník - "Lehkost v hlase jako cesta ke zdravému zpívání jakéhokoli žánru"

23.08.2012 - Pavel Hub - "Yoga pro zpěváky"

20.01.2012 - Jana Crown Peřtová - "Hlasová gymnastika aneb Jak používat při zpěvu tělo"

02.05.2011 - Solomon Facey - "Improvizace a černošské feelingy"

25.05.2010 - Solomon Facey - "Improvizace a černošské feelingy"

01.05.2009 - Lars Jochimsen - "Improvizace a rychlé ovládnutí nového repertoáru"

01.10.2007 - Lars Jochimsen - "Improvizace a rychlé ovládnutí nového repertoáru"

21.11.2006 - Berit Kullberg - "Improvizace a improvizační hry"

     

Workshopy pěvěcké školy Complete Vocal Institute:

(Mí žáci mají přednostní šanci být "aktivnímí účastníky".)

     

12.11.2011 - úvodní kurz

22.-23.11.2008 - dvoudenní pokračovací kurz

10.10.2008 - úvodní kurz

19.-20.04.2008 - dvoudenní pokračovací kurz

02.04.2008 - úvodní kurz

14.10.2007 - úvodní kurz

26.05.2007 - úvodní kurz
    
   


Diskusní fórum přemístěno sem: 
Níže už přidávat příspěvky nelze. Nové dotazy pište na nové stránky Pěvecké poradny.
    

    
 

Komentáře

Přehled komentářů

Yoga pro zpěváky

(Katka Seq , 24. 8. 2012 11:59)

Ahoj všem a hlavně Lukášovi, včerejší "seminář" (yoga pro zpěváky) byl naprosto výborný. Dobře jsem se rozdýchala, zklidnila, protáhla i zpotila. Večer mi bylo hrozně dobře po těle i po duši a i hlasivky se mi "srovnaly do latě".
Ráno jsem vstala dobrovolně dřív a plná elánu do života. Jsem 2 měsíce po porodu, v noci jsem do teď skoro nespala (furt kojím a dítě je noční živel..) a samotný porod byl celodenní "maso". Poprvé od porodu se cítím zase "normálně". Moc chválím jogína Pavla a Lukášův nápad dát yogu ochutnat zpěvákům..

Katka

Workshop se Solomonem 2011

(Ivana, 13. 5. 2011 18:55)

Já jsem byla nadšená, moc se mi to líbilo. Užila jsem si nejen Solomona, který je skvělý zpěvák a profesionál, ale i výkony ostatních účastníků, které byly velmi povedené.
Určitě se těším, že se podobného workshopu zúčastním i příště.

workshop se Solomonem

(Vláďa, 4. 5. 2011 11:28)

Když kouknu na loňské odezvy, tak snad ani neni možné, aby tato akce dopadla jinak , než skvěle. Takže nebudu opakovat již řečené. Osobně bych přivítal repete (či podobne zaměřený workshop) třeba zkraje podzimu ..
Čo bych eště "vypichol" je empatický, sympatický a bravurní výkon hráče na klavir- to byla další lahůdka a rád bych toho chlapíka (nevím bohužel jméno)viděl nekde zahrát. Dik Lukáši, dík Alenko. V.

workshop se Solomonem

(Pavel Spars Vrabec, 3. 5. 2011 21:10)

Včerejší akce byla úžasná... vpodstatě to ani neumím vyjádřit slovy... Díky brácho že si mě pozval... :o)

nadpis

(míla, 1. 8. 2010 23:04)

super

PíBí

(Jo, jo, jo!, 30. 5. 2010 10:56)

Určitě to bylo vemli inspirující. Asi příště přihlásím i své spoluhráče.

Bomba

(Jana, 26. 5. 2010 17:43)

Byla to bomba!!! Co dodat. Snad opravdu jenom častěji a delší, se Solomonem by člověk blbnul celej den ;)

RADOST - Opravuju

(Martina, 26. 5. 2010 13:27)

... výkony i účast mi přinesly RADOST, která mě ještě neopustila...

Supr

(Martina, 26. 5. 2010 13:25)

Od začátku, co chodím na hodiny zpěvu, se mi nechtělo na workshopy, protože jsem měla pocit, že workshopy s kapacitama jsou pro ty, co už zpívat "umějí". Po roce jsem tyhle svoje omezení překročila, a pro všechny váhavce potvrzuju, že každýmu, kdo se rozhodne si tam něco vzít, může taková akce něco dát. Není důležitý, kde má kdo startovní čáru, ani pěvecká úroveň. Nikdo tam nikoho nezkouší, ani se nesoutěží. Je to spíš o hraní si a o chuti. Já jsem překvapila sama sebe, s mikrofonem u pusy jsem ještě stále nevěděla, co mám zpívat, byla jsem ztuhlá, ale nakonec mi moje "výkony" i samotná účast na akci mi přinesly, která mě ještě neopustila. ... Jako nevyhnutelné mínus akce bych uvedla, že je to hrozně krátký. Pokud v sobě člověk láme zábrany tak těžce, jako já, tak ho konec zastihne ve chvíli, kdy je teprve připraven si začít hru improvizace užívat. Mohlo by to být delší a souhlasím s Astrid, že i častější. Rozhodně to doporučuju každému, i když třeba ještě neví, k čemu to může být užitečné. Třeba to zjistí právě tam.

Ouuuu Yeah .-)

(JIRKA, 26. 5. 2010 12:31)

Salomon má úžasný charisma a spousta zkušeností. Dávám 10 z deseti .-)

Solomon

(Astrid, 26. 5. 2010 11:43)

Workshop se Solomonem byl SKVELEJ!!! Myslim, ze kazda zkusenost, kdy musime prekonat tremu a nejruznejsi strachy z vystupovani pred lidma, je neocenitelna. Solomon byl moc fajn a inspirujici! Ja bych chtela workshopy mnohem casteji, nejlip 1x za mesic. 1x za rok je hrozne malo k tomu, aby probihal rozvoj kontinualne... Diky Lukasi :-)