Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kontakty + PORADNA

   

V případě potřeby mě neváhejte kontaktovat na mé e-mailové adrese: lukas@modernizpev.cz     
   
   
  


Diskusní fórum přemístěno sem: 
Níže už přidávat příspěvky nelze. Nové dotazy pište na nové stránky Pěvecké poradny.
   
   
  

Aktuální informace o mě hledejte na mém novém webu:
www.lukasjindra.cz

  

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

RE: konzultace

(Lukáš Jindra, 26. 1. 2009 14:22)

Dobrý den.
Klidně přijet můžete. :-) Otázkou je jen, jak jste na tom časově.
Pro vás by byl zřejmě nejvýhodnější statut "občasného žáka", což znamená, že byste neměla svůj pevný termín, ale zato byste nebyla nucena jezdit každý týden. "Pravidelní žáci" totiž mají předplacen celý trimestr a musí docházet každý týden. "Občasní žáci" mají k dispozici více termínů v různé dny a různé hodiny. Ale jelikož je jich hodně, je třeba si termíny, o které byste eventuelně měla zájem, rezervovat 2-3 týdny dopředu.
Máte-li zájem, napište mi na můj mail vaše časové možnosti pro každý den v týdnu a pokusíme se společně vyhledat nějaký termín, na který byste se mohla dostavit. :-)
Lukáš Jindra

konzultace

(Landova, 26. 1. 2009 13:06)

Dobrý den ráda bych se svámi domluvila na nějaké konzultaci zda by to šlo sice nejsem z Prahy ale 100km od ni, ale ráda tam dojedu a pokud z mím hlasem půjde něco dělat a bude malinká možnost že se budu moci propracovat ke svému velkému snu což je zpěv budu ochotná na hodiny i do Prahy dojíždět děkuji

RE: Hodiny zpěvu

(Lukáš Jindra, 16. 1. 2009 12:30)

Dobrý den,
vidím, že na to velmi spěcháte. Bohužel celý víkend a pondělí budu doma v Pardubicích. Ale kdybyste z Rakouska místo do Prahy mohla zamířit do Pardubic, tak je možno naše setkání kterýkoli den uskutečnit. Sice tu (teď momentálně) nemám tak dobré piáno, jako v mých pražských učebnách, ale jinak tady mám veškeré ostatní vybavení, které mívám při výuce v Praze k dispozici.
Já obvykle doma v Pardubicích nevyučuju, ale chápu výjimečnost vaší situace, že potřebujete rychlou pomoc a jsem ochoten udělat výjimku. :-) Občas se mi stává, že mi lidé volají, že mají před důležitým koncertem nebo natáčením a potřebují "rychlou první pomoc", protože nastal nějaký technický problém. To je samozřejmě výjimečná situace, pro kterou mám jistě pochopení a pokusil bych se vám vyjít co nejvíce vstříc, protože je jasné, že vaše situace nesnese odkladu. A můžeme to natáhnout na tak dlouho, jak budete potřebovat. :-)
Poprvé by bylo nejlepší, abychom se viděli osobně, abych vám vše důkladně vysvětlil, aby jsme důkladně spolu prošli ty nejzásadnější technické problémy. Napříště, když už budete vědět co a jak, můžeme "akutní" konzultaci provést i po Skypu.
Eventuelně můžu fungovat jako hlasový poradce přímo ve studiu, ale to by se vám dost prodražilo, protože byste mi musela navíc uhradit dopravu a ušlý zisk za celý den učení - ale kdybyste měla bohatého producenta, klidně přijedu pomoct přímo na místo. :-)
Promyslete, jestli dokážete tento víkend nebo v pondělí přijet za mnou do Pardubic a nebo jinou zmíněnou variantu a případně se mi ozvěte na můj mail (budu na něm po celý víkend) nebo telefonní číslo.
Mějte se hezky a držím palce!
Lukáš Jindra

Hodiny zpevu

(Jana Malikova, 15. 1. 2009 20:40)

Dobry den,je opravdu nahoda, ze jsem narazila na vase stranky. Uz dlouho se zabyvam myslenkou, ze bych se chtela naucit opravdu dobre zpivat. Muj problem je, ze ziju v rakousku, a mohla bych dojizdet jen jednou mesicne. Daji se spojit hodiny dohromady? Treba sobota a nedele nebo ja nevim, dejte mi navrh. V utery pristi tyden jsem pozvana do nahravaciho studia ve Vidni a potrebovala bych asi trochu pomoct. Nemate nahodou hodinku , dve cas? Je to pro me dulezite. Jde o hodne.Vase metody se me moc libi. Jana

RE: Jste muj vanocni dar :o)

(Lukáš Jindra, 25. 12. 2008 21:23)

Dobrý den,
je to vskutku zvláštní pocit, že se už poněkolikáté stávám vánočním dárkem! :-D
Ale zatím jsem ještě nikomu pod stromečkem neležel a nikdo si mě nemusel rozbalovat. ;-)
Teď už vážněji: Jestli i vám někdo dal hodiny zpěvu u mě k vánocům, tak to je asi budeme muset zrealizovat... :-) Škoda jen, že se mi neozval před vánoci, abych s vámi počítal. Momentálně mám rozvrh zcela zaplněn a volný prostor budu pro vás mít nejdříve v únoru 2009.
Pokud zvládnete nějaký čas čekat, tak mi na můj mail napište svoje telefonní číslo a vaše časové možnosti pro každý den v týdnu. Jakmile se mi v rozvrhu něco uvolní, dám vám vědět.
Přeju hezké vánoční svátky a veselou silvestrovskou oslavu!
Lukáš Jindra

Jste muj vanoci dar :o)

(Jitka Kotě., 25. 12. 2008 15:19)

Dobry den, mam jen par otazek...
Nejaky cas zpivam, pro zabavu, pro sebe. Rada bych se posunula o krok dal (jestli to pujde). Mate cas, misto? Diky Jitka

RE: maly dotaz

(Lukáš Jindra, 19. 11. 2008 11:50)

Přeju hezký den,
zkušební hodina je možná a stojí stejně jako normální jednotlivá hodina - viz záložka "Ceník".
Do konce letošního roku (2008) nebude pro ni zřejmě k dispozici jiný čas, než někdy popoledni a to ještě pouze v den, kdy termín nebude naplněn mými "občasnými žáky". Tedy, můžete-li v tomto čase, pošlete mi na můj mail (viz výše) na sebe kontakt a až zbyde volný nějaký takovýto čas, napíšu vám.
Jiné časy se uvolní nejdříve v lednu nebo únoru.
Lukáš Jindra

maly dotaz

(Tereza Pospisilova, 18. 11. 2008 0:46)

Zdravim,
pri prohlizeni internetu jsem nahodou narazila na vase stranky.Jsem uplny amater,ktery by chtel jen slyset nazor fundovaneho odbornika na hlas a popripade se dal zpevu venovat.Byla by mozna nejaka zkusebni hodina a popripade za kolik?
Dekuji za odpoved

RE: dotaz

(Lukáš Jindra, 27. 10. 2008 13:47)

Dobrý den,
správné ovládnutí dechu musí být základem každé pěvecké výuky! Zpěv "nosem" není také nic neobvyklého a odstranit se dá. I ke správnému "feelingu" vás mohu nasměrovat. Vše, co si přejete, jsou celkem běžné věci a tedy neměl by být problém je ovládnout. :-)
Navíc máte velké štěstí, protože od listopadu 2008 otevírám nový den výuky a nabírám právě teď nové žáky. Mám ještě několik posledních volných míst. :-)
Do konce října sestavím nový rozvrh a vy se mi do něj možná vejdete, záležet bude na tom, jaké jsou vaše časové možnosti.
Budu se těšit na brzkou odpověď.
Lukáš Jindra

dotaz

(Roman, 26. 10. 2008 21:25)

Dobrý den, narazil jsem tu na Váš web s výukou zpěvu a velice pozitivně mě zaujal Váš přístup ke studiu. Mám rockovou kapelu a mám zájem naučit se jak správné technice dýchání při zpěvu, "vypustit" ze sebe feeling, tak zpěvu jako takovému. Můj největší problém jakožto samouka je řekl bych velice častá tendence zpívání nosem. Bylo by možné k Vám docházet na pravidelnou výuku? Moc děkuji za odpověď.

RE: naděje..?

(Lukáš Jindra, 15. 9. 2008 16:25)

Ahoj Dinny.
Mnozí pedagogové tvrdí, že některé žáky zpívat naučit nelze. Ale podle mě se jim nechce jít s žákem tu strašně dlouhou cestu.
Já s jejich názorem nesouhlasím a zastávám teorii, která není ve světě neobvyklá a i mě se v praxi mnohokrát potvrdila, že "zpívat se může naučit každý"!!!
Pouze každý má jinde startovní čáru a někomu dosažení cíle může trvat jen rok nebo dva, zatímco jinému třeba 10 let i víc. Záleží to na tom, kde opravdu tu startovní čáru máš (což by dokázal posoudit alespoň trochu zkušený pedagog zastávající tuto teorii) a pak hlavně na tom, jak moc jsi trpělivá a pilná.
Říká se, že úspěch je 5% talentu a zbytek dřina. Na tomto rčení je rozhodně velký kus pravdy.
Co se týče možnosti chodit na hodiny ke mě: V současné chvíli (září 2008) nemám už ani jedno volné místo v rozvrhu. Ale jelikož žáci ke mě chodí na trimestry, je dost pravděpodobné, že některý z toho obrovského množství (přes 50 lidí) v dalším trimestru pokračovat nebude a tak by se mohlo v lednu 2009 uvolnit pro tebe místo. Pokud se ti chce 3 měsíce počkat, pošli mi svoje kontaktní informace na můj mail lukas.jindra@post.cz a já tě budu vést ve svém seznamu čekatelů.
Do té doby, pokud budeš chtít, si můžeš ode mě alespoň objednat CD s hlasovými cvičeními, viz poslední záložka v Menu těchto stránek. Ale k tomu je potřeba, abys alespoň trochu intonovala. Proto se na to někoho zeptej (ideálně třeba pedagoga zpěvu u vás ve škole). Ta cvičení budou fungovat nejen k "rozhýbání" tvých hlasivek, ale jestli alespoň trochu intonuješ, tak třeba i k trénování intonace.
Jak na tom jseš s intonací bohužel nemůžu na dálku určit. Vím jen, že někdy se žáci zbytečně hodně podceňují, i když ve skutečnosti zpívají hezky. Ale někdy je tomu zase naopak. Pokud ti pedagog sdělí, že intonovat opravdu zatím neumíš, tak si ode mě CD ještě neobjednávej - nepomohlo by ti.
Tak pokud máš zájem, pošli mi e-mail.
Ahoj, Lukáš

naděje..?

(Dinny, 15. 9. 2008 16:01)

Ahoj. Chtěla bych k tobě chodit na hodiny (jestli teda ještě je volno..a jestli mi to dovolí matka), ale chci se zeptat jestli by to vůbec mělo cenu. Protože já myslim, že zpívat neumim, ne že by to bylo vyloženě příšerný, ale moc poslouchat se to nedá. Tak jestli je možný někoho "naučit zpívat" nebo jak to říct..prostě jestli je naděje, že by se to moje krákání dalo jednou poslouchat. Děk moc za odpověď.

RE: vyučování

(Lukáš Jindra, 14. 9. 2008 20:58)

Také zdravím!
Místa, kde učím, průběžně obměňuju. Momentálně chystám i jedno působiště za Prahou. Co se týče úplně jiných lokalit po republice, není to v dlouhodobějším horizontu úplně vyloučeno, ale v tomto školním roce to nebude. Záleží na tom, odkud jste...
Lukáš Jindra

vyučování

(Petra, 13. 9. 2008 17:42)

Zdravím Vás, vyučujete pouze v Praze? díky za odpověď, Petra

RE: klára

(Lukáš Jindra, 16. 5. 2008 21:57)

Ahoj.
Ano a co by to mělo být? Chceš nějakou radu? Jen se ptej... Pokud ale máš nějaký pěvecký problém, lze většinou docela těžko radit na dálku, pokud tě neuslyším. Problémy bývají mnohdy dost subjektivní a nejlepší je přímý kontakt.
Lukáš Jindra

klára

(Klára Sklenářová 10 let, 16. 5. 2008 14:11)

ahoj dočetla jsem se že vyučuješ zpěv,který mě strašně baví. mysliš že by si pro mě mohl něco udělat? moje E-mail je alenapetrsklenar@.seznam.cz díky za odpověd.

RE: stormer.lk@seznam.cz

(Lukáš Jindra, 4. 4. 2008 10:59)

Dobrý den,
je úplně jedno, jestli máte hluboký nebo vysoký hlas. O výběru vhodných cvičení pro Vás budou rozhodovat jiné faktory. Větu "Nevěřím si!" slýchám často. Paradoxně při výuce zpěvu nebývá největším problémem hlas, ale psychika. Ta způsobuje, že si člověk nevěří, že se stydí, že se mu svírá hrdlo a není schopen naplno projevit svůj talent a na jevišti se potom projevuje trémou... A tak hodiny zpěvu někdy bývají "psychoterapií" :-). Ke zpěvu je totiž nezbytné, aby se člověk dokázal uvolnit. Ale nebojte se, není to žádný neřešitelný problém. U někoho to trvá déle, u někoho kratší čas, ale nakonec se to stejně zlomí, pokud má člověk trpělivost a píli. Hodně tomu pomáhají třeba i pravidelná vystoupení, která pro žáky pořádám.
Co se možnosti docházení ke mě týče... No musím přiznat, že o výuku u mě je obrovský zájem a že momentálně (teď v dubnu 2008) mám úplně plno (mám cca 40 pravidelných žáků) a k tomu ještě 10 čekatelů na uvolněná místa. Ale snažím se v současné době vyjít žákům vstříc tak, že vytvářím několik termínů, které budou vyhrazeny pro "nepravidelné žáky" a v těch se budete moct střídat - tedy, pokud Vám bude stačit hodina 1x za 2-3 týdny, tak by snad neměl být problém.
Držím palce ve vašem pěveckém úsilí!
Lukáš Jindra

stormer.lk@seznam.cz

(sahara, 3. 4. 2008 13:48)

Hezký den, ráda bych se naučila zpívat. Zpívám velice ráda, ale nevěřím si.... Mám dost hluboký hlas a neumím s ním pracovat. Mohl by jste mi nějakým způsobem pomoci a nebo prosím o kontakt na někoho kdo by se mě ujal. předem děkuji za odpověď

RE: Ahoj

(Lukáš Jindra, 19. 3. 2008 10:29)

Ahoj, hezký dotaz. :-D Ne, fotky svých žáků nemám a nerozdávám. :-) Bohužel.

Ahoj

(Ahoj, 18. 3. 2008 15:19)

Prosim te neposlal bys mi fotku toho tvyho zaka :) na netu jich jeste moc neni ja toho kluka zeru a urcite mu budu posilat smsky 329-470-414


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

následující »