Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kontakty + PORADNA

   

V případě potřeby mě neváhejte kontaktovat na mé e-mailové adrese: lukas@modernizpev.cz     
   
   
  


Diskusní fórum přemístěno sem: 
Níže už přidávat příspěvky nelze. Nové dotazy pište na nové stránky Pěvecké poradny.
   
   
  

Aktuální informace o mě hledejte na mém novém webu:
www.lukasjindra.cz

  

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

zpěv

(Tereza, 1. 8. 2012 10:53)

Hezký den, měla bych zájem o kurz boj s trémou a základy techniky dýchání. pořádáte kurz v srpnu? děkuji
Terka
stankova.tery@seznam.cz

Re: zpěv

(Lukáš Jindra, 2. 8. 2012 12:36)

Dobrý den,
hromadné semináře typu „Boj s trémou“ nebo „Základy techniky“ děláme zatím jen nárazově a na srpen 2012 máme naplánován pouze jeden seminář a ten se nazývá „Yoga pro zpěváky“. Pokud by Vás toto téma zaujalo, tak neváhejte a přihlaste se, protože do 10.8.2012 platí sleva 100kč! :-) Téma semináře souvisí se základy správného dýchání, které je nezbytné pro správné zpívání.
Zajímá-li Vás výhradně boj s trémou nebo práce na technice, máte možnost tyto informace dostat na sólových lekcích, které v omezeném počtu jsou k dispozici i celé prázdniny. :-)
Lukáš Jindra

Screaming

(Willy, 29. 6. 2012 20:25)

Dobrý den,

Chtěla bych se zeptat, zda učíte také takové techniky\ jako screaming a growling a pokud ano tak jestli je učíte i HOLKY? Zkoušela jsem už spoustu učitelů, ale každý mě odbyl s tím, že holky screamovat nemohou... Předem děkuji :).

Re: Screaming

(Lukáš Jindra, 16. 7. 2012 17:23)

Přeju hezké prázdninové dny.
I dívky mohou dělat hlasové efekty jako scream, growl, distortion, apod. Nutné je ale nejdříve mít dobré základy pěvecké techniky - bez toho to nemohou dělat zdravě ani chlapci.
Tak se nebojte a hurá do toho! :-)
Lukáš Jindra

tahání přes krk

(Lenka, 24. 6. 2011 8:49)

Hezký den. Chodím k jedné paní učitelce budovat hlas. Rozcvičovací cvičení, rozeznění rezonančních dutin, vyrovnání rejstříku, hlavový tón, atd... Ale stejně když pak zpívám na mikrofon, tak vše "tahám krkem".
Jak probíhá transformace? Když budu 1 rok takhle za paní učitelkou chodit a poctivě každý den cvičit, jednoho dne to naskočí správně tam kam má samo a já ty všechny písně, které jsem dosud zpívala (pop, evergreeny, všehochuť), najednou budu zpívat správnou technikou? Nemůžete mi prosím poradit ten fígl, díky kterému to zazpívám správně? Přitom se nejedná o nijak závratně vysoké tóny, ale pořád ještě o "hrudní rejstřík", ale už i tam se šponuju. Při hlasových cvičeních to dělám správně a krk je volný, ale jak začnu zpívat na mikrofon, už to zase jede ve starých kolejích. Moc Vám děkuji za odpověď.

Re: tahání přes krk

(michal , 21. 6. 2012 8:39)

Ahoj Lenko všechno o čem píšeš je hlavně psychická záležitost, mikrofon nevnímej a snaž se zpívat tak, jako kdyby si ho vůbec neměla :-)

prázdninové hodiny zpěvu pro děti

(Martina Karbanová, 3. 6. 2012 0:07)

Dobrý den,
hledám učitele zpěvu pro 11ti letou dceru. Věnuje se muzice od 6ti let a vysnila si dráhu muzikálové nebo operetní zpěvačky.Poskytujete hodiny i v červenci?
Srdečně děkuji za odpověď.
S pozdravem Martina Karbanová

Re: prázdninové hodiny zpěvu pro děti

(Lukáš Jindra, 3. 6. 2012 12:04)

Dobrý den,
ano výuka nebude přerušena ani o prázdninách a v omezeném rozsahu budou k dispozici lekce zpěvu přes celé léto. :-)
Lukáš Jindra

rada

(Tomáš, 4. 4. 2012 14:52)

Dobrý den.
Chtěl bych známému darovat poukaz do Školy moderního zpěvu. Jak to mám udělat mám si pro něj přijet?

Re: rada

(Lukáš Jindra, 5. 4. 2012 14:15)

Dobrý den,
nejprve by bylo dobré se třeba po mailu dohodnout, který typ výuky chcete darovat, protože ceny jsou velmi rozmanité nebo jestli chcete darovat určitou sumu a nechat na obdarovaném, ať to využije, jak chce. Pak bych vám vyhotovil dárkový poukaz, pro který byste si mohl kdykoli zajet ke mně, když budu vyučovat v některé z mých učeben.
Napište a určitě se dohodneme. :-)
Lukáš Jindra

Re: rada

(Lukáš Jindra, 24. 5. 2012 10:40)

NOVINKA: dárkový poukaz můžete dostat e-mailem!
Už nemusíte k nám jezdit! Nyní se stačí jen dohodnout po mailu či telefonu. V momentě, kdy od vás dorazí peníze na účet, přijde vám dárkový poukaz mailem a vy ho darovanému můžete vytisknout sami. :)

Spev

(Lucia, 20. 4. 2012 17:23)

Dobrý deň,

rada by som sa naučila spievať, teda skor správnu techniku spevu. Myslím, že by ma to naozaj bavilo, ale mám pocit, že je čo zlepšovať. Ako to teda u vás funguje? mám sa objednať na nejaké hodiny?prosím o info.

ďakujem :)

Re: Spev

(Lukáš Jindra, 23. 4. 2012 12:10)

Dobrý den,
stačí, když mi na výše uvedený e-mail napíšete, který den a v jakém čase máte v nejbližších 2-3 týdnech volno a já vám navrhnu termín "Vstupní konzultace". Při této hodině se domluvíme, jaká výuka pro vás bude nejvhodnější a jakou formou spolu budeme spolupracovat dál.
Tedy neváhejte a ozvěte se. :-)
Lukáš Jindra

Rady k projevu

(Lenka , 23. 3. 2012 10:54)

Dobrý den!
Chtěla jsem se zeptat, zda je nějaká poradna na hlasový projev. Dcera ( 22 let) by potřebovala poradit, jak změnit "kuňkání" a slabý hlas při projevu. Potřebuje to pro práci při cvičení s lidmi v tělocvičně nebo při organizaci skupiny lidí.
Děkuji za Vaši odpověď!

Re: Rady k projevu

(Lukáš Jindra, 23. 3. 2012 13:38)

Dobrý den.
Ano, základy práce s hlasem jsou stejné jak pro zpěváky, tak pro herce, učitele, moderátory či řečníky. "Kuňkání" lze jistě změnit na sebevědomý hlasový projev. Souvisí to jistě s dechovou a hlasovou technikou a pak také s psychikou. Minimálně s těmi prvními dvěma body vám určitě dokážu pomoci, s tím třetím třeba do určité míry také. :-)
Máte-li zájem, ozvěte se.
Lukáš Jindra

rada

(erik, 27. 2. 2012 14:01)

dobry den potrebuji se zeptat,vsichni mi rikaji ze mam hrubi hlas,myslite si ze de hlas vytrenovat.dekuji

Re: rada

(Lukáš Jindra, 28. 2. 2012 0:08)

Dobrý den,
samozřejmě, že se dá hlas vytrénovat - k tomu jsou právě učitelé zpěvu! :-) Někdo si hrubý hlas pěstuje záměrně, aby docílil charakteristické barvy, jiný zase chce barvu jemnou - vše je věc vkusu a vše se dá vytrénovat.
Tedy doporučuju, navštivte pedagoga. :-)
Držím palce!
Lukáš Jindra

Práce

(Rachel, 26. 2. 2012 16:00)

Moc Vás zdravím!Chtěla jsem poprosit o radu.Píšu práci o obsazení nižšího ženského hlasu v opeře (O altu a mezzosopránu)a o specifikách těchto hlasů všeobecně.Neznáte nějakou literaturu kterou bych se mohla inspirovat?O sopránu je toho totiž vždycky hafol ale k těmto hlasům pomálu.Budu vděčná za jakýkoliv tip i ohledně historie....třeba i nějaká literatura, která Vás samotného během Vaší kariéry zaujala nebo jste se s ní setkal.Děkuji!R.

Re: Práce

(Lukáš Jindra, 28. 2. 2012 0:04)

Dobrý den,
bohužel Vám nedokážu odpovědět. Občas se opeře věnuju jako zpěvák, chápu operní pěveckou techniku, ale vystudoval jsem populární zpěv. Teoretické znalosti o opeře příliš velké nemám a v pop-music se hlasové obory až natolik zásadně neřeší, aby o nich vycházela speciálně nějaká literatura.
Držím palce ve vašem bádání. :-)
Lukáš Jindra

výuka přes SKYPE

(Radana Jelenová, 23. 2. 2012 12:09)

Dobrý den, prosím o informaci ohledně výuky zpěvu přes SKYPE Děkuji


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

následující »