Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kontakty + PORADNA

   

V případě potřeby mě neváhejte kontaktovat na mé e-mailové adrese: lukas@modernizpev.cz     
   
   
  


Diskusní fórum přemístěno sem: 
Níže už přidávat příspěvky nelze. Nové dotazy pište na nové stránky Pěvecké poradny.
   
   
  

Aktuální informace o mě hledejte na mém novém webu:
www.lukasjindra.cz

  

 

 

Komentáře

Přehled komentářů

Jak na to?

(Renda m.., 3. 12. 2012 18:19)

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak odstranit tzv. Knedlik z nosu při zpěvu. Někdy mi dělá dost problémi tím nosem nezpívat, ale i když zpívám pusou, ten knedlík je pořád slyšet. Předem děkuji za odpověd'.

Re: Jak na to?

(Lukáš Jindra, 4. 12. 2012 10:40)

Dobrý den,
nejprve bych chtěl ujasnit vžitou terminologii. Jsou dva tradičně užívané pojmy:
- tzv. "Knedlík v krku", kdy přes jazykový val neprochází zvuk řádně ven a zůstává v hlavě, tón je pak poněkud dutý
- tzv. "Nosový tón", kdy značná část vzduchu při zpěvu prochází za měkkým patrem do tzv. "Nosové rezonance", tón pak zní silně nazálně.
Vám se zřejmě jedná o nosový tón. Samozřejmě, vy se třeba snažíte otevírat pusu, jak to jde, ale vzduch z plic vám stále částečně proniká do nosu. Ono to totiž není ani tak o tom, jak moc otevíráte pusu, ale o tom, že máte povolené měkké patro, které vám pokleslo dolu a vzduch vám za ním utíká nahoru. Cestou, jak tento problém odstranit, je naučit se mít patro zvednuté nahoru. Na tuto problematiku existuje několik cvičení, ale je třeba, aby Vás na to navedl přímo lektor, který Vám vše vysvětlí a za pomoci svého sluchu Vás postupně navede na ten správný pocit, co při zpěvu máte mít.
Pokud můžete, přijďte se mi ukázat a já na Vás vyzkouším pár cvičení a najdeme pro Vás ten nejvhodnější a nejrychlejší způsob, jak tento problém úspěšně vyřešit. :-)
Přeju Vám krásný předvánoční čas.
Lukáš Jindra

zájem o výuku sólového zpěvu

(Anna Bryčková, 12. 11. 2012 10:13)

Prosila bych o návrh kurzu pro zahájení studia sólového zpěvu.Kdy a kde bych mohla zajít.
Děkuji

Re: zájem o výuku sólového zpěvu

(Lukáš Jindra, 12. 11. 2012 11:31)

Dobrý den,
u nás to funguje tak, že si se mnou domluvíte tzv. Vstupní konzultaci. Na ní posoudím Vaše schopnosti a domluvíme se, jaký kurz je pro vás nejvhodnější. Máte-li zájem jednorázově přijít, napište mi na můj e-mail.
Budu se těšit na viděnou.
Lukáš Jindra

poptávka - sháníme lektora pop-sólo zpěv - dojiždění za žákem

(Kamila Mikotová, 1. 11. 2012 12:57)

Dobrý den, ráda bych touto cestou získala kontakt na lektora pop-sólo zpěv pro 15ti letou slečnu. Zpěvem se zabývá již 9 let a hraje na klavír. Jelikož jsme z Litoměřicka, požadujeme dojíždění za žákyní 2 x týdně v odpoledních hodinách. Náklady na cestu a výuku plně hradíme.

Děkuji za případný zájem nebo kontakt.

S pozdravem

Kamila Mikotová
mikotova.kamila@email.cz

Re: poptávka - sháníme lektora pop-sólo zpěv - dojiždění za žákem

(Lukáš Jindra, 2. 11. 2012 13:52)

Dobrý den,
pro získání lektora pop-zpěvu se obracíte na správné místo. :-)
Akorát my působíme v Praze. Jelikož se snažím, aby v mé škole působili samí profesionálové, jsou všichni hodně vytíženi. Tedy asi by i šlo dohodnout dojíždění 2 hodiny do Litoměřic a 2 hodiny zpátky, ale museli byte mému lektorovi pak proplatit celý den, protože už by té práce ten den asi mnoho nestihl. Pokud pro vás není finanční stránka problém, určitě se ozvěte na můj mail. Pokud ale nepočítáte s extrémně vysokou cenou, bude lepší, když se obrátíte na někoho z vašeho okolí. Bohužel, lépe Vám poradit nedokážu...
Když se Vám nepovede najít lektora ve vašem okolí, pak už se jedině můžeme domluvit na hodinách po Skypu, které již brzy začnu provozovat. Musíte ale počítat s tím, že lekce po internetu nejsou plnohodnotnou náhradou za hodinu s lektorem - je to jen nouzová varianta.
Mějte krásný den. :-)
Lukáš Jindra

Zajímavost

(Majda, 25. 10. 2012 19:13)

Dobrý den,
Moc by mě zajímalo, jaká hlasový rozsah musím mít, když chci jít na Hudební gymnázium. Já mám takový problém. Bývá mi řečeno, že pěkně zpívám a učitelka zpěvu mi tohleto potvrdila. Jen se obávám toho hlasového rozsahu. Uzpívím jen od m.d po e2. Není to moc, já vím, ale jsem už v 9. třídě a bojím se, že s tím už nic nepůjde udělat. Nemáte nějakou radu, jak umět uzpívat vyšší tony? Děkuji moc!

Re: Zajímavost

(Lukáš Jindra, 31. 10. 2012 11:49)

Dobrý den.
Vysoké tóny - to je to, co obvykle všichni chtějí, ale zároveň to, co bývá na zpěvu nejtěžší. Dosahuje se jich na základě kvalitní dechové a následně hlasové techniky. Nejde tedy říct jednu radu na dálku a už je budete mít. Chce to soustavně na nich pracovat na základě správných cvičení.
Nicméně se nemusíte bát, že by v tuto chvíli byl váš rozsah pro hudební gymnázium nedostačující a že by se už nemohl nadále rozšiřovat. Vše máte teprve před sebou, tak se nebojte! Jediná moje rada v tuto chvíli pro vás zní: pilně cvičte dechová a hlasová cvičení.
Přeju hodně úspěchů u přijímacích zkoušek! :-)
Lukáš Jindra

Vyssi tony.

(Radovan, 20. 9. 2012 20:20)

Tak jsem asi pred dvouma mesicama zacal pri kytare i zpivat a muj dotaz je ohledne vyssich tonu. Pokazde kdyz se o ne snazim zacnu skripat nebo mi hlas zacne preskakovat. Precet jsem kvanta teorie a zacinam pekne pomalu stupnicama po pul tone kdykoliv to jde. 1. Jak dlouho denne bych mel trenovat? 2. Jak casto si davat pauzy aby muj trening nebyl kontraproduktivni? (myslim tim kazdy druhy den nebo tak nejak) 3. To skripani se snazim vytlacit tim ze ubiram vzduchu a taky se snazim moc hlasivky nestahovat a radeji ubiram i na hlasitosti. Zlepsi se to casem, hlasivky se to nauci? Nebo bych to uz mel dokazat zazpivat, jen si musim najit techniku?

Re: Vyssi tony.

(Lukáš Jindra, 21. 9. 2012 11:26)

Dobrý den.
1. Není nutné trénovat příliš dlouho, obzvláště v začátcích. Přesnou délku tréninku není úplně jednoduché určit, když jsem Vás neslyšel zpívat a neznám Vaše problémy. Nicméně obecně bych začátečníkům doporučil třeba jen čtvrt hodinky techniky denně.
2. Nejlepší je trénovat 1x denně, pokud je hlas zdravý a neděláte něco technicky špatně.
3. Neslyšel jsem Vás a tak můžu na dálku těžko radit, kde přesně může být problém. Podle mě to bude zřejmě nedostatkem správné techniky a nejlepší řešení pro Vás by bylo navštívit pěveckého pedagoga.
Držím palce!
Lukáš Jindra

Zpívám dobře nebo ne?

(Tomáš Pulzer, 10. 9. 2012 9:35)

Dobrý den,
Chci se zeptat jestli bych mohl nějak zjistit jak na tom jsem z hlasovým projevem.Hudba mě baví a mám rytmické cítění.
Nehraji zatím na žádný nástroj,ale přemíšlím o kytaře.
PS:Mohu poslat nějakou nahrávku.
kontakt: tomaspulzer@seznam.cz nebo zde

Děkuji

Re: Zpívám dobře nebo ne?

(Lukáš Jindra, 10. 9. 2012 23:25)

Dobrý den,
nejlépe zjistíte, jak na tom jste, když zajdete k nějakému lektorovi zpěvu. Pokud vám jde jen o hlasový projev, nepotřebujete k tomu hudební nástroj. :-)
Lukáš Jindra

Zpěv

(Gabriela, 8. 9. 2012 13:08)

Dobrý den chtěla bych se naučit zpívat kvůli herectví které dělám ( sólo) mužu se přihlásit ještě teď na začátku roku?

Re: Zpěv

(Lukáš Jindra, 8. 9. 2012 20:14)

Dobrý den,
k nám je možno se přihlásit kdykoli. Nicméně školní rok začíná na začátku října a pokud se přihlásíte před jeho začátkem, máte větší šanci, že na vás zbude místo v kurzu o který stojíte víc.
Tak neváhejte a hlaste se! :-)
Lukáš Jindra

zpěv

(Zuzana, 22. 8. 2012 17:56)

Často slýchávám, že hezky zpívám a že bych s tím měla něco dělat. Zpěv mě baví, zpívám od malička. Jen bych chtěla aby mě slyšel nějaký odborník a posoudil zda opravdu umím zpívat.

Re: zpěv

(Lukáš Jindra, 24. 8. 2012 17:46)

Přeju hezký den,
tak neváhejte a za nějakým odborníkem zajděte! :-)
Lukáš Jindra

Re: Re: zpěv

(Zuzana, 30. 8. 2012 15:03)

Bezva a kdy si domluvíme schůzku?:-)

Re: Re: Re: zpěv

(Lukáš Jindra, 1. 9. 2012 2:32)

Záleží na Vás. :-)
Napište mi na můj mail nebo SMS na mobil a určitě nějaký termín vymyslíme.
Lukáš Jindra

DOTAZ OHLEDNĚ MANAŽERSTVÍ

(verča, 19. 8. 2012 16:33)

Dobrý den, jste také manažer?
Protože hledám manažera zpěvu, který by zařizoval koncerty, pomáhal se zpěvem a tak, na koho se mám obrátit? Děkuju moc

Re: DOTAZ OHLEDNĚ MANAŽERSTVÍ

(Lukáš Jindra, 24. 8. 2012 17:44)

Dobrý den,
manažer opravdu nejsem a sám bych rád nějakého měl. Kde nějakého najít, nevím. Úspěšní manažeři mají své "stáje" a na další "ovečky" nemívají čas. Může se tedy zdát lepší mít někoho, kdo se bude starat jen o vás - ale jak ho najít a jak poznat, že je opravdu schopný, to je otázka, nad kterou si sám lámu hlavu...
Je mi tedy líto, ale nedokážu Vám pomoci.
Přeju hodně štěstí při hledání.
Lukáš Jindra


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

následující »